KorstensholmenKorstensholmen är sedan 1938 i Uddevalla Motorbåtsklubbs ägo och är avsedd som utflyktsmål och rekreationsplats för klubbens medlemmar och familjer.

Att det blivit så har vi våra äldre medlemmar att tacka för, som var så förutseende att köpet av Korstensholmen blev av.

Eftersom vi kommer ut med båt är det väldigt viktigt med en bra förtöjnings- och ankarplats. Det finns 2 st bryggor plus hamnen (Sandhamn) att välja på. Hamnen som ligger på ostsidan, föredrar väl dom flesta. Där ryms c:a 25-30 båtar.

    Position,      Korstensholmen:
     N58°18,370
     E11°48,100

När Du har förtöjt kan Du utnyttja vårt underbara badvatten runt hela ”Holmen” på dom olika badplatserna. Du kan välja den norra ändan, där det är klippor med djupt vatten, detta är väl den plats som bäst gillas av soldyrkare. Sedan har vi flera små badvikar runt hela ”Holmen”, där både stora och små kan doppa sig. Tycker Du att det är blåsigt i badviken, så är det alltid lä och skönt på någon plats i skogen.

Du som är ny medlem eller ej blivit informerad om vad vi för övrigt sysslar med på vår ”holme”, så kan vi nämna de gemensamma festerna, där gammal som     ung samlas på bryggan i Sandhamn. Vi har arbetshelger som vi alla hjälps åt med så att ön och dess bryggor kan leva vidare och utvecklas efter medlemmarnas önskemål. Titta in under medlem och aktiviteter så hittar du alla planerade aktiviteter där.

 

Lämna ett svar